Bunătăți pascale cu Băneasa


Când ne apropiem de sărbătorile pascale după ce se termină curățenia se trece la pregătirea preparatelor și dulciurile pentru această sărbătoare.

Cum mai mereu sărbătorile le facem împreună īn familie se întâmplă mai rar cei drept să facem și pregătirile împreună, unde iese cea mai gustoasă mâncare și cele mai reușite prăjituri
https://www.pastebaneasa.ro/retete-de-paste dacă nu la mama acasă?

Pentru rețeta aluatului de pască noi folosim următoarele ingrediente pentru 1 kg de făină https://www.facebook.com/pastebaneasa 

4 gălbenușuri

500 ml lapte

1 lingură sare

1 lingură zahăr

50 gr drojdie proaspătă

100 gr unt

Opțional se pot pune stafide

Mod de preparare

Īn faină cernută dinainte într-un bol încăpător se adaugă gălbenușurile, sarea, drojdia , laptele și drojdia după ce am dizolvat-o cu puțin zahăr și 50 ml lapte .

Se frământă până ce aluatul se desprinde de pe mâini. După ce aluatul este frământat se adaugă untul treptat și se pune la dospit , se pune la un loc călduț. După ce a crescut și și-a dublat volumul se pune umplutura de brânză .

Ingrediente pentru crema de brânză

400 gr brânză de vaci grasă

50 gr unt

150 gr de stafide

esență vanilie

200 gr zahăr

1 praf sare

4 ouă

Se mai lasă la crescut 30 de minute și se coace în cuptor la 180° la foc mediu , se încearcă cu scobitoarea după o oră dacă este coaptă.

Să aveți sărbători binecuvântate!

Acest articol a fost scris pentru concursul Spring Super Blog 2023 proba cu nr 10!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.